Veelgestelde vragen over boudoirfotografie


Wat is boudoir?

In de 18e eeuw had de vrouw (voornamelijk in Frankrijk) een eigen elegant ingerichte ruimte naast de slaapkamer. Hierin kon ze zich even terugtrekken om zich te wassen en te kleden of even na te denken.


Is een boudoir shoot iets voor mij?

Ik kan me voorstellen dat je in eerste instantie denk... is dit wel iets voor mij...?

Maar ik vertel je nu, weg met die twijfel!

Een boudoirshoot is iets dat elke vrouw zou moeten doen!

Of je nou zeker bent over jezelf of juist nog dat extra beetje zelfvertrouwen wel kan gebruiken. Of je nou maat 42 hebt of 36. Het maakt allemaal niets uit. Jij bent mooi zoals je bent en daar mag je trots op zijn. Dit mag je vieren door jezelf te trakteren op mooie foto's. 


Wanneer kan ik het best een boudoir shoot doen?

Het is ALTIJD een goed moment om op de foto te gaan in je lingerie!

  • Als je gaat trouwen en je je aanstaande een fantastische foto van jou in bruidslingerie cadeau wil geven, 
  • Als je zwanger bent en je een tastbare herinnering wilt van je prachtige buik,
  • Als je trots bent op jezelf en je dit wilt vereeuwigen,
  • Als je juist niet lekker in je vel zit en je wilt leren met trots te kijken naar jezelf,
  • Als je juist een coachingstraject hebt afgerond en dit jouw herinnering is van de enorme groei die je hebt doorgemaakt...

Er is altijd wel een goede rede te bedenken om dit gewoon te DOEN!


Hoe kan ik me voorbereiden op de boudoirshoot?

Wanneer je een boudoirshoot boekt, geef je behoorlijk wat geld uit. Daarom wil je natuurlijk ook goed voorbereid zijn, zodat je er met volle overgave in kan duiken.

Ook ik heb bij een collega fotograaf een boudoirshoot gedaan. De voorbereidingen die ik heb gedaan voorafgaand aan mijn shoot heb ik voor je opgeschreven. Deze blog staat boordevol tips.


Zwart, wit of toch kleur?

Wit heeft weer een hele andere uitstraling dan zwart. Ik hou ervan! Maar wat vind jij? Misschien vind jij kleur wel het mooist.

Als je een boudoir-shoot bij mij boekt, zal ik je vragen een moodboard te maken. Zo weet jij goed wat je mooi vindt. Tijdens een kopje thee of koffie bespreken we voorafgaand  aan de shoot je moodboards zodat we samen jouw droomfoto's kunnen gaan maken.


Thuis of op locatie?

Voor boudoir kom ik meestal bij je thuis. In je eigen omgeving is het alsof er een vriendin op visite komt. We zullen eerst even gezellig een theetje drinken, wat kletsen en je moodboard bespreken. Dan kijken we samen naar de lingerie die je hebt. Ik neem zelf een witte en zwarte kanten kimono mee. Ook kijken we naar welke plekjes in je huis die geschikt zijn. Ik heb eventueel vitrage om voor de ramen te hangen.

Wanneer ik alles voor de shoot klaar ga zetten, doe jij eventueel nog je haar en je make-up.

Als we beide helemaal klaar zijn, zetten we eventueel een lekker muziekje aan en gaan we samen jouw droomfoto's maken. 

Natuurlijk kunnen we de shoot ook op locatie doen wanneer jij dat graag wil. De eventuele kosten voor de locatie zijn niet bij de shoot inbegrepen.


Bruidsboudoir

Als je gaat trouwen koop je vaak ook iets moois voor onder je jurk of speciaal voor de huwelijksnacht...

Wat zonde dat deze lingerie vaak maar een keer wordt gedragen en daarna vaak ergens achter in de kast wordt opgeborgen.

Je ziet er als bruid niet alleen prachtig uit in je jurk, maar ook fantastisch in je bruidslingerie. Dat wil je later toch ook nog eens terug kunnen zien.

Door een pre-bruidsboudoir sessie te doen voel je je niet alleen zelfverzekerder als je gaat trouwen, maar heb je ook nog eens een heel mooi cadeau voor jezelf en voor je partner!


Volg Mooy Boudoir Fotografie op Instagram


Gratis brochure

Wil je meer tips ter voorbereiding, redenen waarom een boudoirshoot iets voor jou zou kunnen zijn of weten hoe een boudoirshoot in zijn werk gaat. Vraag dan mijn brochure aan.

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in

Voorafgaand aan de shoot plan ik altijd een kennismakingsgesprek in. Zo kunnen we elkaar alvast een beetje leren kennen en weet jij zeker dat je deze shoot bij mij wil doen.

Tijdens dit gesprek bespreken we samen je wensen, zodat we een duidelijk plan/ontwerp kunnen gaan maken voor jouw gedroomde boudoirshoot.

Mocht jij nog twijfelen, geen probleem. Dit kennismakingsgesprek is er juist voor om jouw vragen te beantwoorden en je eventuele twijfels weg te nemen. 

Wanneer jij het na dit gesprek helemaal ziet zitten om samen met mij dit avontuur aan te gaan, dan plannen we samen een datum.

 Impressie


Volg Mooy Boudoir Fotografie op Instagram