- Wie ben ik? -


Jessica Mooy - Fotograaf en gymleerkracht

Ik zal je hier wat vertellen over wie ik ben. Zoals je hierboven al hebt gelezen is mijn naam Jessica Mooy, vandaar logischer wijs de naam Mooy Fotografie.

Ik ben opgegroeid in Vlaardingen, volwassen geworden in Rotterdam en gesetteld in Lansingerland.

Ik ben 39 jaar en werk, naast fotograaf, als gymleerkracht op een basisschool in Rotterdam. Ik werk als Lekker Fit! leerkracht, waarbij ik de kinderen niet alleen gymles geef, maar ze ook een gezonde leefstijl probeer bij te brengen. Een gezonde leefstijl is voor mij ook echt belangrijk. Ik eet gezond, probeer genoeg te bewegen, maar ik zorg ook vooral voor voldoende ontspanning.

 

 

Jessica Mooy fotograaf Berkel en Rodenrijs

Ik kan mijzelf omschrijven met de volgende woorden:

dankbaar, reislustig, creatief, uitbundig, geordend.

Reizen - Fotograaf Lansingerland

Reislustig

Ik hou van de natuur. Ik kan enorm genieten van de gekleurde bomen in de herfst of de mooie wereld van sneeuw en ijs in de winter. Ik zie graag de mooie dingen van onze wereld, daarom plan ik elk jaar een mooie reis voor ons gezin.
Tijdens die reis ondernemen we zoveel mogelijk, zodat we het land optimaal kunnen ontdekken en beleven. Zwemmen bij een waterval in Frankrijk, lopen tussen vreemde rotsformaties in Tsjechië, uitkijken over de fjorden van Noorwegen en fietsen door de geschiedenis in een stad als Berlijn, dat zijn voor mij onvergetelijke momenten. Wat mij betreft komen daar nog een heel hoop avonturen bij.

Actiefotografie - Fotograaf Berkel en Rodenrijs

Uitbundig

Ja dat ben ik ook. Ik hou van dansen, zingen, gek doen. Mijn dochter lijkt daarin op mij, dus gaan wij samen zo nu en dan eens helemaal los in de woonkamer. Op de muziek kunnen we ons even helemaal laten gaan en alles om ons heen even vergeten.

Ook kan ik tijdens mijn werk als gymjuf bijvoorbeeld enorm genieten van kleuters. Bij kleuters is tijdens mijn gymlessen niets te gek. Zo kan ik mijn fantasie de vrije loop laten en hen meenemen naar enge bossen of mooie bergen tijdens het bewegen op muziek. Of als 'Sinterklaas' door de gymzaal lopen tijdens de pietengym, met alleen maar een stok in mijn hand en een zware stem. 

 

Natuurfotografie - Fotograaf Zuid Holland

Dankbaar

Ik ben elke dag weer dankbaar voor mijn gezin en alle mooie avonturen die ik met hen mag beleven. Ik heb een hele lieve man, waar ik nog elke dag gelukkig mee ben. We hebben samen twee kinderen mogen krijgen, dat zien we echt als een groot voorrecht. Want Wij weten als geen ander wat een wonder het is dat je een kindje mag krijgen. 


Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb en kan doen. We hebben een mooi huis, ik heb een goede baan, we kunnen op reis, leuke dingen doen en ik kan mijn kinderen elke dag genoeg te eten geven. We hebben het heel goed en daar ben ik enorm dankbaar voor.

Dankbaar voor alle fijne mensen om ons heen, waarmee we mooie momenten beleven, maar ons ook steunen op het moment dat we dat nodig hebben.

Dankbaar voor de mooie wereld waarop wij leven en dat we daar steeds weer een nieuw stukje van mogen ontdekken.

Gezonde leefstrijl - Fotograaf Rotterdam

Creatief

Ik kan mezelf helemaal storten op het organiseren en creëren van mooie dingen en leuke activiteiten. Zo plan ik met heel veel plezier de kinderfeestjes van mijn kinderen. Elk jaar weer in een ander thema. Met versieringen, bijpassende traktaties en spelletjes in het thema. Zo heb ik dit jaar voor mijn zoon een Harry Potter feestje georganiseerd compleet met toverstaffen, toverspreuken, toverdranken, Zwerkbal en snoepjes met vieze smaken.

Mijn eigen foto's en video's verwerk ik in een jaarboek, trailers en vakantiefilms. Dat vind ik heerlijk om te doen, maar natuurlijk ook fijn om te bekijken. Het blijft altijd weer een klus, maar wat is het waardevol om alle herinneringen zo te kunnen bewaren.

sneeuw - Fotograaf Den Haag

Geordend

Ik houd van structuur, overzicht en netheid. Ik probeer altijd alles uit te werken tot in de puntjes. Dat geeft mij rust en zo weet ik wat mij te wachten staat. Dit doe ik in mijn werk, bij onze vakanties en thuis.

Een sportdag regel ik van A tot Z en zet alles zo overzichtelijk mogelijk in een draaiboek voor alle betrokkenen.

Voor onze vakantie stippel ik de route van te voren uit, zoek ik naar de beste accomodaties en maak ik een overzicht van alles netjes in een excel.

Thuis zorg ik ervoor dat mijn huis altijd netjes en opgeruimd is. Als mijn huis op orde is dan lukt dat in mijn hoofd ook beter. Daarom kom ik zo min mogelijk in de kamers van mijn kinderen...