- Wie ben ik? -


Jessica Mooy -  Fotograaf en verbinder

Als kind hield ik altijd al van beeldende herinneringen. Ik keek graag naar de video’s die mijn vader van onze vakanties en speciale gebeurtenissen maakte. Al jong kreeg ik mijn eigen fotocamera en schoot met plezier de rolletjes vol. Soms kon ik helaas mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en wiste ik mijn foto’s door het luikje in mijn camera te openen.

Ik hield van het vastleggen van spontane momenten, gewoon van dingen die er gebeurde. Ik legde mijn herinneringen vast in fotoboeken die ik toen nog versierde met tekeningen, teksten en stickers.

De liefde voor film en foto’s is altijd gebleven. Ik maakte collages voor mijn ouders, een herinneringen film van mijn zus met haar man en presenteerde die op hun bruiloft. Ik maakte fotoboeken voor collega’s die met pensioen gingen, een filmpje voor de uitvaart van een collega en een vaderdagcadeau voor mijn man met filmpjes en foto’s van hem met onze kinderen.

Hoe tof is het, dat ik er nu na zoveel jaar eindelijk mijn werk van kan maken. Dat ik de betekenisvolle beelden niet meer alleen maak voor mijn familie en vrienden, maar dit nu ook kan doen voor jou!

Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar verbinding. Als gymjuf vind ik het belangrijk dat kinderen op een fijne manier met elkaar leren omgaan. Elkaar helpen, elkaar stimuleren, samenwerken en van elkaar leren zijn belangrijke punten tijdens mijn gymlessen.

Bij mijn fotografie is verbinding het aller belangrijkst. Ik wil je graag al voorafgaand aan de shoot een beetje leren kennen. Ik houd van persoonlijk contact en door middel van wat vragen kan ik vooraf al een beetje weten wie er straks voor mijn camera komt. Zo kan ik ervoor zorgen dat de personen die ik fotografeer op hun gemak zijn. Maar naast de verbinding die ik met jullie maak, zorg ik er ook voor dat jullie om de verbinding met elkaar of met jezelf ervaren. Ik vind het zo gaaf om deel van uit te mogen maken van de mooie dingen die er ontstaan tijdens de sessie en die emoties weer terug te laten komen in de foto's. Zo zorg ik voor foto's met betekenis!

Jessica Mooy fotograaf Berkel en Rodenrijs

Ik kan mijzelf omschrijven met de volgende woorden:

Dankbaar, Avontuurlijk, Creatief, Expressief, Venbindend.

Reizen - Fotograaf Lansingerland

Avontuurlijk

Ik hou van de natuur. Ik kan enorm genieten van de gekleurde bomen in de herfst of de mooie wereld van sneeuw en ijs in de winter. Ik zie graag de mooie dingen van onze wereld en het liefst reis ik elk vrij moment dat ik heb. Daarom plan ik elk jaar een mooie reis voor ons gezin van vier weken, waarin we echt even alleen maar aandacht hebben voor elkaar.
Tijdens die reis ondernemen we zoveel mogelijk, zodat we het land optimaal kunnen ontdekken en beleven. Zwemmen bij een waterval in Frankrijk, lopen tussen vreemde rotsformaties in Tsjechië, raften door het mooie landschap in Noorwegen, fietsen door de geschiedenis in een stad als Berlijn en trouwen op een strand in Thailand, dat zijn voor mij onvergetelijke momenten. Wat mij betreft komen daar nog een heel hoop avonturen bij.

Actiefotografie - Fotograaf Berkel en Rodenrijs

Expressief

Ja dat ben ik ook. Ik hou van dansen, zingen, gek doen.  

Als expressief en uitbundig persoon ben ik iemand die volledig kan opgaan in de wereld van muziek, zang en dans. Mijn dochter lijkt daarin op mij, dus gaan wij samen zo nu en dan eens helemaal los in de woonkamer. Op de muziek kunnen we ons even helemaal laten gaan en alles om ons heen even vergeten. Muziek is een natuurlijke uitlaatklep voor mij. Het maakt niet uit of ik nu luister naar mijn favoriete nummer, dans op een feestje of in bad luister naar ontspanningsmuziek, mijn passie voor muziek is altijd aanwezig.

Muziek heeft een bijzonder effect op je gemoedstoestand. Het is een manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen en volledig op te gaan in de muziek. Het geeft me een gevoel van vrijheid en vreugde. Als ik dans, voel ik me bevrijd en volledig op mijn gemak. Als ik zing, voel ik me krachtig en vrij om mijn emoties te uiten en te zijn wie ik ben. Maar ook helpt muziek mij om dingen te verwerken en juist het verdriet toe te laten.

Muziek maakt de beleving van het leven nog intenser!

Dat is de reden waarom ik bij de reveal van je foto's altijd een persoonlijk nummer toevoeg aan de beleving om jouw verhaal nog beter tot uiting te laten komen.

 

Natuurfotografie - Fotograaf Zuid Holland

Dankbaar

Ik ben elke dag weer dankbaar voor mijn gezin en alle mooie avonturen die ik met hen mag beleven. Ik heb een hele lieve man, waar ik nog elke dag gelukkig mee ben. We hebben samen twee kinderen mogen krijgen, dat zien we echt als een groot voorrecht. Door de moeilijke weg die wij hebben moeten afleggen weten wij heel goed wat een wonder het is dat je een kindje mag krijgen. 


Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb en kan doen. We hebben een mooi huis, ik heb een leuke baan, we kunnen op reis, leuke dingen doen en ik kan mijn kinderen elke dag genoeg te eten geven. We hebben het heel goed en daar ben ik enorm dankbaar voor.

Ik ben dankbaar voor alle fijne mensen om ons heen, waarmee we mooie momenten beleven, maar die ons ook steunen op het moment dat we dat nodig hebben.

En dankbaar voor de mooie wereld waarop wij leven en dat we daar steeds weer een nieuw stukje van mogen ontdekken.

Kinderfeestjes organiseren

Creatief

Ik kan mezelf helemaal storten op het organiseren en creëren van mooie dingen en leuke activiteiten. Zo plan ik met heel veel plezier de kinderfeestjes van mijn kinderen. Elk jaar weer in een ander thema. Met versieringen, bijpassende traktaties en spelletjes in het thema. Zo heb ik voor mijn zoon een 'Wie is de Mol' feestje en een Harry Potterfeestje georganiseerd compleet met toverstaffen, toverspreuken, toverdranken, Zwerkbal en snoepjes met vieze smaken.

Mijn eigen foto's en video's verwerk ik in een jaarboek, trailers en vakantiefilms. Dat vind ik heerlijk om te doen, maar vooral ook fijn om te bekijken. Het blijft altijd weer een klus, maar wat is het waardevol om alle herinneringen zo te kunnen bewaren en terug te kunnen kijken.

sneeuw - Fotograaf Den Haag

Verbinden

Ik ben graag in contact met mensen. Contact maken gaat als vanzelf. Ik ga graag naar feestjes en ben ook echt een gangmaker. In gesprek met mensen ben ik benieuwd naar datgene dat ons bindt. Je zult dus ook merken dat het bij mij al snel vertrouwt voelt. Mijn fotobelevingen maak ik ook persoonlijk op maat. Dit doe ik door vooraf een vragenlijst te sturen, zodat ik je al een beetje kan leren kennen en opdrachten en vragen kan aanpassen op jouw verhaal. Ik maak het graag persoonlijk. Met de vragen en opdrachten tijdens mijn fotoshoots ga ik echt voor de verbinding. Door jullie te laten lachen, maar ook zeker door de diepte op te zoeken. Voor de presentatie van de foto's zoek ik met liefde naar een nummer dat past bij jouw verhaal, zodat de beleving nog meer waarde voor je krijgt.