Fotoshoot met kleurenpoeder


Wil je nog meer kleur toevoegen aan de fotosessie, dan kan dat! Dit kleurenspektakel is heel geschikt voor het afscheid van de basisschool of bij het vieren van het behalen van je diploma! Ook als kinderfeestje is dit een ware hit, want wat is er nou mooier voor een kind dan vies mogen worden. 

Tijdens deze fotoshoot met kleurenpoeder laat ik je spelen! De poeder die we gebruiken is Holi Powder. Deze poeder is op natuurlijke basis en zorgt voor een extra gave beleving door het in de lucht te gooien, maar ook vooral naar elkaar.

 


Hoe gaat een fotoshoot met kleurenpoeder?

Wanneer je de poedershoot bij me boekt, staat er in ieder geval een super tof kleurrijk feestje op de planning. Maar je vraagt je vast af; Hoe gaat zo'n kleurenpoedershoot nou in zijn werk?

 

Vooraf krijgen jullie de opdracht om een effen wit shirt aan te trekken. Dit zorgt ervoor dat de kleuren mooi uitkomen en er eenheid is. Doordat er geen print op je shirt staat, gaat de aandacht echt alleen naar jullie en naar de kleuren.

 

Op de dag zelf begin ik voordat we beginnen met een aantal tips en maken we afspraken.

Een belangrijke tip is bijvoorbeeld: ‘Mik de poeder op de schouders.’

Zo kan degene zijn ogen openhouden en komt de poeder niet vol in iemands gezicht.

 

Ik zorg voor een tafel met poeder in 7 verschillende kleuren. De leerkrachten of hulpouders helpen hier de leerlingen met het poeder als zij aan de beurt zijn om op de foto te gaan. Voor elke opdracht heb je in elke hand een beetje poeder nodig.

 

Jullie hebben van tevoren al groepjes gemaakt van 6 personen. In deze groepjes gaan jullie elkaar of jezelf met poeder bestrooien. Dit doen we op allerlei verschillende manieren. Ik geef jullie allerlei verschillende opdrachten. Er ontstaan zo langzaam aan regenbogen in jullie haar.

 

De andere groepjes zijn ondertussen lekker bezig op het schoolplein en houden in de gaten wanneer zij aan de beurt zijn.

 

Daarna splitsen we het groepje in tweeën. Bij elke foto die ik maak, gaat er iemand in het midden. De andere 2 leerlingen gooien poeder naar de middelste persoon.

 

Als alle groepjes zijn geweest, gaan we portretten maken. Dit zijn foto’s van dichterbij. Iedereen gaat dan alleen op de foto. Ook hierbij zullen jullie poeder gooien.

 

Als iedereen een kleurrijk portret heeft gemaakt, gaan jullie allemaal je handen vullen. We gaan de groepsfoto maken. Hierbij gooien jullie allemaal tegelijk de poeder. Bij grote groepen zal er ook een shooter worden afgevuurd.

Vaak blijft er nog wat poeder over en kunnen jullie nog afsluiten met een echt gevecht!

 

Daar krijg je toch meteen zin in!

 

Maar wat houdt leerkrachten, ouders en misschien ook sommige leerlingen dan nog tegen?

Het vies worden natuurlijk…

Natuurlijk wordt iedereen hier vies van maar dat is er juist zo leuk aan. Je bent vies, maar toch zie je er te gek uit!

 

Gelukkig is het ook zo weer weg.

 

Voor ouders en leerkrachten heb ik nu al wat tips voor na afloop van de shoot:

 • Voordat je weer naar binnengaat klop je je kleding even heel goed uit, dat doe je ook met je haar. Je gezicht en je lijf kan je buiten ook al afvegen met je handen of met een droge doek. Houd het zo droog mogelijk.
 • Wanneer de kleurenpoeder nat wordt, wordt het een kliederboel. Dus houd het droog totdat je onder de douche gaat.
 • Wanneer je thuis bent klop je de kleding voordat je het in de wasmachine doet, goed uit. De poeder was je er meestal makkelijk uit, maar trek voor de zekerheid niet de duurste kleding aan bij deze shoot.
 • Onder de douche was je alle poeder weer makkelijk weg. Bij licht blond haar is het wel verstandig om het haar goed uit te kloppen als de poeder nog droog is.

Dat je er vies van wordt mag toch geen rede zijn om deze top activiteit aan je voorbij te laten gaan?!

 


Tarieven voor een fotoshoot met kleurenpoeder

Kleurenpakket 'Play'

€99,-

Fotobeleving van +/- 30 minuten

Inclusief:

 • Kleurenpoeder
 • 2 personen
 • 1 groepsfoto 
 • 1 portretfoto per persoon
 • 1 actie foto per persoon

Exclusief reiskosten

 

Extra persoon €10,-

Vanaf 20 personen €7,50 per extra persoon

Vanaf 30 personen €10,- per persoon - geen starttarief 

 

Extra foto €20,- per stuk (gereduceerd tarief bij afname van meerdere foto's)


Kleurenpakket 'Party'

€499,-

Fotobeleving van +/- 1 uur

Inclusief:

 • Kleurenpoeder
 • Tot maximaal 60 personen
 • Alle digitale fotobestanden
 • Afdruk van de groepsfoto en portret van alle personen

Exclusief reiskosten