Wat is Boudoir

Gepubliceerd op 3 maart 2023 om 14:40

In deze blog ga ik je alles vertellen over boudoir. Wat het betekent, waar boudoir vandaan komt, waarom we dit missen in de tijd van nu, wat boudoirfotografie voor de vrouw van nu kan betekenen. Neem even tijd voor jezelf en ga er even lekker voor zitten!

Wat betekent boudoir?

Ik ben dol op lange vingers… ja die koekjes. Voor je het weet is het halve pak al leeggegeten. Deze koekjes heten in Frankrijk boudoir! 

Oké, alle gekheid op een stokkie, dat is natuurlijk niet het antwoord dat je wil horen. Maar waar komt boudoir van de fotografie dan vandaan?

Waar komt boudoir vandaan?

Ik zal je eerst wat vertellen over de geschiedenis van boudoir …

In de 18e eeuw had de vrouw (voornamelijk in Frankrijk) een eigen elegant ingerichte ruimte naast de slaapkamer. Hierin kon ze zich even terugtrekken om zich te wassen en te kleden of even na te denken.

Wow, eerlijk gezegd zou ik dat ook wel wat vinden! Ik ben al heel blij met mijn eigen kaptafel in onze slaapkamer. 

Maar ik zie het wel voor me, 

een hele kamer

 • met een kaptafel vol met make-up en sieraden, waar ik even lekker kan tutten…
 • een inloopkast, waar alle kleding mooi uithangt en mijn lingerie een mooi plekje heeft, in plaats van weggestopt in een la…
 • een bad op pootjes met een grote spons, dat is voor mij een ultiem me-time momentje…
 • grote ramen met vitrage, dat maakt de kamer romantisch en sprookjesachtig…
 • een hele grote spiegel, zo een met een dikke lijst uit een kasteel…
 • zachte vloerkleedjes, zodat je lekker op je blote voeten kunt lopen…
 • een sierlijk fauteuil om lekker op te kunnen relaxen met een boek of waarop ik muziek kan luisteren met mijn AirPods in…
 • en een rek met mooie schoenen, die ik nu niet heb omdat ik er niet op kan lopen…

Waarom hebben we zo’n ruimte nu niet?! Dit wil toch elke vrouw?!

Waarom heeft boudoir te maken met verleiding?

Het erotische, verleidelijke tintje dat boudoir heeft komt natuurlijk bij de mannen vandaan. Het was een ruimte voor de vrouw, dus de man wist niet precies wat de vrouw daar deed. Nou dan snap je het al. Dan slaat zijn fantasie natuurlijk op hol! En worden er allemaal spannende verhalen bedacht.

Elke vrouw verdient tijd voor zichzelf

Ik denk dat wij vrouwen allemaal wel zo’n ruimte verdienen. Een plekje van rust helemaal voor onszelf is wel wat, voor in ons drukke bestaan! Even helemaal jezelf kunnen zijn.

 

Waar trek jij je terug als je even rust wil? 

Waar kan jij even alleen zijn? 

Waar kan jij je even ontspannen…? 

Heb jij zo’n plek? 

En hoe zou jouw ideale boudoir ruimte eruit zien?

Wat is boudoirfotografie?

Bij boudoir fotografie komen alle dingen die ik eerder heb genoemd aan bod. Het is voornamelijk iets wat de vrouw voor zichzelf doet. 

Tijdens een boudoirbeleving staat de vrouw even in het middelpunt. Er is tijd voor haar, om zichzelf te zijn en oog te hebben voor haar eigen schoonheid, vrouwelijkheid en sensualiteit. Ze is even gewoon vrouw en even geen moeder, dochter of partner...

Tijdens een boudoirsessie kleedt de vrouw zich in mooie lingerie en neemt verleidelijke en sensuele poses aan. Als fotograaf zorg ik ervoor dat de vrouw zich niet ongemakkelijk voelt, maar juist sexy en krachtig.

Wat kan boudoirfotografie voor jou betekenen?

Een boudoirfotoshoot kan voor een vrouw verschillende betekenissen en voordelen hebben, afhankelijk van de individuele ervaring en doelen van de persoon zelf. 

 1. Zelfvertrouwen en zelfbeeld: Boudoirfotografie kan bijdragen aan het vergroten van zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld. Het proces van jezelf laten vastleggen op een mooie en artistieke manier kan helpen om je eigen lichaam en schoonheid te waarderen.

 2. Viering van vrouwelijkheid: Het kan dienen als het eren en vieren van je vrouwelijkheid. Boudoirfoto's leggen vaak de nadruk op de kracht en schoonheid van het vrouwelijk lichaam, en kunnen een manier zijn om jezelf te omarmen en te vieren zoals je bent.

 3. Geschenk voor jezelf of een partner: Sommige vrouwen kiezen ervoor om een boudoirfotoshoot te doen als een persoonlijk cadeau voor zichzelf of als een intiem cadeau voor hun partner. Het kan een unieke en persoonlijke manier zijn om jezelf of je relatie te vieren.

 4. Verleggen van je comfortzone: Voor sommige vrouwen kan het ondergaan van een boudoirfotoshoot een manier zijn om uit hun comfortzone te stappen en zichzelf op een nieuwe manier te ontdekken. Het kan een krachtige ervaring zijn om eventuele angsten of onzekerheden te overwinnen.

 5. Herinnering aan een bepaalde tijd: Boudoirfoto's kunnen een mooie herinnering zijn aan een bepaalde periode in het leven van een vrouw. Of het nu gaat om een speciale gelegenheid zoals een bruiloft of zwangerschap of gewoon een momentopname van een bepaalde fase van het leven, het kan dienen als een tastbare herinnering.

 6. Samenwerking met een professionele fotograaf: Het werken met een professionele fotograaf kan een kans zijn om samen te werken met iemand die ervaring heeft in het vastleggen van de schoonheid en individualiteit van mensen. Dit kan resulteren in prachtige, kunstzinnige foto's die een blijvende impact op je hebben.

Wat kan ik als vrouwelijke boudoirfotograaf voor jou betekenen?

Omdat ik zelf het hele proces heb meegemaakt en me in kan leven in elke vrouw, weet ik wat ik moet doen om jou op je gemak te stellen. Ik maak er een te gekke, krachtige en gezellige beleving van. Ik zorg ervoor dat jij je op je gemak voelt, dat je het naar je zin hebt. Ik zorg ervoor dat jij je vrij voelt om alles bij me aan te kunnen geven. Maar ik zal je ook helpen om je belemmeringen aan de kant te zetten, uitdagingen aan te gaan, buiten je comfortzone te stappen. Ik zal jou laten ontdekken hoe tof dit is en hoe mooi jij bent. Ik zal je laten zien hoe je verleidelijke poses kunt aannemen, wat mooi is op beeld en wat juist niet. 

 

Ben jij nu zelf enthousiast geworden en heb je ook interesse in een boudoirbeleving? Ik maak heel graag tijd voor jou! Zodat we samen iets heel moois voor jou kunnen gaan doen!

 

Verleidelijke vrouw liggend in zwarte lingerie
Sensuele vrouw die een boudoirfotoshoot doet
verleidelijke beeld van een vrouw in lingereie van de achterkant

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.