10 redenen om een Boudoirshoot te boeken

Gepubliceerd op 29 maart 2023 om 17:44

‘Het leven is vol keuzes. Vul het niet met excuses’


Een fotoshoot in lingerie is voor de meeste vrouwen niet iets dat je zomaar doet.

Toen je er voor het eerst mee in aanraking kwam, dacht je hoogstwaarschijnlijk: ‘Dat is niets voor mij.’

De kans is groot dat je eerst honderd redenen hebt bedacht waarom je het niet zou doen. Ik ben te dik, het is te duur, ik heb geen mooie lingerie, wat zouden anderen hiervan vinden… En zo heb je vast nog een heleboel excuses gevonden om de lingerieshoot niet te doen.

 

Maar toch blijft het idee terugkomen en heb je op een gegeven moment een reden gevonden om wel mooie lingerie aan te trekken en dit vast te leggen. Elke vrouw heeft weer een andere reden waarom ze deze beleving toch wil.

 

Dit zijn 10 redenen waarom vrouwen wel een boudoir fotoshoot boeken.

 

1. Zelfvertrouwen opbouwen

Boudoir fotoshoots zijn een geweldige manier om zelfvertrouwen op te bouwen. Het kan een kans zijn om jezelf te zien op een manier die je misschien niet eerder hebt gezien.

 

‘Ik voel me vaak onzeker over mijn lijf. Ik wil leren met trots te kijken naar mezelf.’

2. Vieren van mijlpalen

Een boudoir fotoshoot kan ook een manier zijn om belangrijke mijlpalen in je leven te vieren, zoals een verjaardag, huwelijk, of het bereiken van een persoonlijk doel.

 

‘Ik ga trouwen en ik wil graag mijn bruidslingerie vastleggen.’

‘Ik ben zwanger en ik ben trots op mijn lijf.’

3. Beloning voor het bereiken van een persoonlijk doel

Soms is het doen van deze bijzondere shoot een beloning of reminder voor het behalen van een persoonlijk doel. Misschien wil je heel graag een shoot doen, en geef je jezelf dit nadat je het doel hebt behaald cadeau als stimulans. Het kan ook dienen als afronding van een traject van persoonlijke ontwikkeling. Of als herinnering aan de weg die je hebt afgelegd. Iedere keer als je dan de foto’s ziet, voel je niet alleen trots op je lijf, maar ben je ook trots op je eigen prestatie.

 

‘Ik heb net een coachingstraject afgerond en ik ben trots op wat ik heb bereikt. Dit is een mooie afsluiting.’

‘Ik ga de marathon lopen en dit is mijn beloning voor al het harde werken.’

‘Ik ben 20 kilo afgevallen en daar ben ik trots op.’

4. Ontspanning

Het proces van het krijgen van een boudoir fotoshoot kan ontspannend zijn en een manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine.

 

‘Ik wil mezelf iets cadeau doen, gewoon omdat ik vind dat ik het verdien om iets leuks voor mezelf te doen.’

5. Relatiegeschenk

De foto's kunnen ook een prachtig cadeau zijn voor je partner. Het kan een manier zijn om je liefde en waardering te tonen en om intieme momenten te delen.

 

‘Ik wil mijn man verrassen met iets moois voor aan de muur in de slaapkamer.’

 

6. Uitdaging

De beleving van een boudoirshoot kan echt iets zijn dat je spannend vindt. Je kan het zien als het stappen in een achtbaan. Vooraf heb je klamme handen en ben je gespannen, maar tijdens de rit maakt dit plaats voor adrenaline, dat gepaard gaat met een euforisch geluksgevoel.

 

‘Ik wil mezelf uitdagen iets te doen dat buiten mijn comfort zone ligt.’

7. Leeftijd

We worden ouder en dat gaat gepaard met veranderingen aan ons lichaam. Of we dit nu willen of niet. Ook al accepteren we dat die veranderingen bij het leven horen, is het toch leuk om deze metamorfose te kunnen zien door ons lijf op verschillende momenten vast te leggen.

 

‘Ik zou het tof vinden om op later nog eens terug te kunnen kijken naar mijn lijf van toen.’

8. Professioneel

 Een boudoir fotoshoot kan ook een professioneel doel dienen, zoals voor modellenportfolio's of voor acteurs- of actrices.

 

‘Ik wil graag model worden voor een lingeriemerk.’

9. Empowerment

Het kan empowerend zijn om jezelf te tonen in lingerie en te laten zien dat je trots bent op je lichaam. Je wil de wereld laten zien dat je als vrouw krachtig in het leven staat.

 

‘Ik ben een powervrouw. Ik mag er zijn zoals ik ben!’

10. Artistieke expressie

Als je door een stad als Rome loopt zie je overal kunst met naakte lichamen. Al eeuwenlang is het menselijk lichaam een inspiratie voor verschillende kunstvormen. Een foto van jezelf naakt of in lingerie kan heel goed dienen als kunstwerk aan de muur.

 

‘Ik zoek iets artistieks voor aan de muur, dat ook nog eens uniek is.’

 

Wat is jouw reden om wel een boudoirshoot te boeken?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.