Muziek

Gepubliceerd op 10 februari 2023 om 13:25

Muziek brengt je geest tot rust als het stormt in je gevoel.

Toen ik vanmorgen wakker werd had ik een bericht van mijn zus.

Dit keer was het geen tekst om je dag mee te beginnen, maar een liedje. 🎶

 

Ze stuurde me het liedje ‘This is me’ van de film ‘The Greatest showman’.

 

Oh wat houd ik van musicals en van ‘musical’ films. The Moulin Rouge, The Lion King, Tarzan, Burlesque, Les Miserable, Beauty and the Beast, Enchanted en zo zijn er natuurlijk nog veel meer…

Wanneer ik zo’n film kijk word ik helemaal meegenomen in het verhaal en het gevoel dat erbij hoort. Natuurlijk vloeien de tranen op sommige momenten ook rijkelijk. 😅

 

Maar even terug naar vanmorgen. Ik had vannacht niet lekker geslapen. Er zat weer van alles in mijn hoofd. Ik ben een dromer, dus had ik als logisch gevolg weer eens naar gedroomd.

Door die droom overheerste het gevoel van niet begrepen, gehoord en gezien worden. Ik voelde me opgesloten en ik kon niet wegkomen van de plek waar ik niet wilde zijn. Het was werkelijk echt aan het stormen.

 

Ondanks dat de zon met prachtige kleuren op kwam, ik wakker werd naast de liefste en leukste man die er is en ik midden in de nacht een meditatie had gedaan, lukte het me niet die gevoelens los te laten.

Tot ik dit nummer opzette!
Wat een heerlijk nummer! Niet alleen de muziek geeft je een boost, maar de tekst ook. Door het mee te zingen voelde ik het steeds meer.


Het nummer vertelt je dat je jezelf mag zijn en daar trots op mag zijn. Dat je je mag laten zien en horen, wie je ook bent en hoe je er ook uit ziet.
De andere liedjes van deze film zijn ook echt een aanrader om te luisteren. Nou ja ik zou zeggen, kijk gewoon de hele film!

Je mag er zijn zoals je bent! Laat je door niemand tegenhouden om je dromen te volgen, ook niet door je eigen gedachten.


Dat is vandaag mijn boodschap aan mezelf en aan JOU!

Dit deed me goed en daardoor kon ik weer met nieuwe energie mijn dag beginnen.

 

Welk liedje geeft jou een goed gevoel?

 

spreuk herinneringen
koppelshoot

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.