Hoe bereid je je voor op een boudoirshoot?

Gepubliceerd op 30 mei 2023 om 16:53

Ik heb echt een dag tussen elke dag nodig om te herstellen van de vorige en me voor te bereiden op de volgende.

Afgelopen weekend heb ik zelf een boudoirshoot gedaan bij een andere fotograaf! Ik vind het belangrijk om als fotograaf te weten hoe het voor jou voelt om alle facetten van de shoot mee te maken, zodat ik jou het beste kan begeleiden hierin.
Vandaag wil ik jullie meenemen in de voorbereidingen voor mijn eigen shoot.

Outfit


Om te beginnen stel je jezelf natuurlijk de vraag… wat wil ik aan tijdens de shoot? Zo had ik nog een aantal body’s liggen en een setje waar ik nog niet mee op de foto sta en waar ik me heel mooi in voel. Ik hoefde dus niets nieuws te kopen. Toch heb ik de afgelopen weken wel gekeken of ik toevallig nog iets moois tegen kwam. Jezelf verwennen met mooie lingerie is natuurlijk altijd een goed plan!

Smeren


Eindelijk was hij er dan de afgelopen weken, de ZON! Maar ja, dat was nu wel een dingetje… ik wilde natuurlijk niet met een verbrand lijf of met witte bandjes op de foto. Let daarom nog even beter op als je de zon in gaat. Smeer je gewoon elke keer goed in. En ga lekker topless zonnen!

Muziek luisteren


Een boudoirshoot zorgt voor een boost in je zelfvertrouwen. Iets wat daar nog extra aan kan bijdragen is muziek! Zo heb ik een playlist gemaakt op Spotify, ‘This is me’, met allerlei zelfliefde nummers. Er staat van alles in; nummers die je energie geven, troost en steun geven, powernummers, maar ook rustige nummers. Wat hebben ze gemeen? Ze gaan allemaal over houden van jezelf. Dus ga deze nummers eens lekker luisteren! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

https://open.spotify.com/playlist/1uohEB5EskQlz0n8FEhupy?si=F0sXcQKMQPG1i2dR4FcCLw

Kapper


Ik ben al behoorlijk grijs, aan de voorkant zelfs wit. Nu had ik al een afspraak bij de kapper staan om mijn uitgroei bij te werken, maar die stond gepland in de week na mijn shoot bedacht ik me pas later. Normaal zit ik die week nog wel even uit, maar voor een fotoshoot liever niet. Gelukkig kon ik mijn afspraak nog naar voren halen, ik blij… geen grijze haar meer te zien.
Maar zorg er dus voor dat je bij tijds een afspraak inplant bij de kapper, of je nu je grijze haren wil camoufleren of je haar mooi wil laten stylen voor de shoot. Plan je afspraak ruim op tijd.

Nagels


Bij boudoirfotografie vind ik ja handen heel belangrijk. Ik zet je handen vaak op de foto, dus is het wel belangrijk dat je nagels mooi verzorg zijn. Of je dit nu zelf doet of laat doen, dat maakt natuurlijk niet uit. Vergeet ook je teennagels niet.

Gezond eten


Natuurlijk wilde ik ook op mijn best verschijnen bij de boudoirshoot.

Ik had me  voorgenomen deze periode wat aan mijn lijn te doen. Ik houd enorm van chips. Wat minder chips eten zou nu wel kunnen helpen. Dat werd nu dus een halve zak in plaats van een hele. Dat is voor mij al heel wat…
Ik maakte af en toe een grapje dat ik de laatste week wel zou gaan vasten… Maar om eerlijk te zijn heb ik maar een klein beetje extra op mijn voeding gelet, salade in plaats van brood, wat minder chips en een wijntje minder, maar zeker niet overdreven. 

Sporten

 

Ook wilde ik wel wat strakker in mijn vel. De zon liet dit jaar erg lang op zich wachten en aangezien ik een mooi weer sporter ben had ik dat al een tijd niet echt intensief gedaan. En toen het beter weer werd, werd ik door het leven uit het veld geslagen… geen energie meer en dus al helemaal niet om te sporten.

Maar het belangrijkste is dat je jezelf accepteert zoals je op dat moment bent. Ik ben blij met hoe ik er uitzie, ook met die paar rolletjes… Dus het was allemaal prima zo.
Je kunt er dus voor kiezen iets te doen, maar als je jezelf accepteert zoals je op dat moment bent is het natuurlijk al helemaal prima.

 

Een paar dagen voorafgaand aan de shoot deed ik de laatste voorbereidingen.

Spullen klaarleggen


Alles wat ik mee wilde nemen naar de shoot legde ik al eerder die week klaar. Ik pakte kimono’s, hakken en mijn favoriete setjes.
Bedenk dus ook of je eventueel props op de foto wilt. Denk hierbij aan een hoed, een boek, het favoriete overhemd van je man of een mooi stel pumps.

Labeltjes


Ik knipte thuis al alle zichtbare labeltjes uit mijn lingerie, zodat je deze niet op de foto te zien krijgt.

Scheren


Om er zo goed als naakt ook nog verzorgd uit te zien, moet je wel van tevoren even naar je naakte lijf kijken. Dat betekende bij mij benen en oksels scheren, want die waren nog in de winterstaat. Vergeet ook je bikinilijn niet, want de lingerie van tegenwoordig is best hoog uitgesneden.

Rustige ochtend


De ochtend van de shoot ben ik op tijd opgestaan, zodat ik alles op mijn gemak kon doen. Geen stress, geniet van elk moment van de dag. Ik nam een smoothie als ontbijt en thee met gember en een laurierblaadje.

Make-up


Ik gebruik normaal gesproken maar weinig make-up, dus deed ik het net als anders. Ik heb wel een klein beetje extra mascara opgedaan en mijn oogpotlood wat duidelijker. Ik houd mijn make-up natuurlijk, geen felle kleuren, zo past het bij alle setjes. Ik gebruik ook geen glitters, deze zijn juist storend op beeld, dus die bewaar ik voor het volgende feestje.

Sieraden


Sieraden draag ik maar weinig. Als gymjuf is het ook niet praktisch. Ik draag wel kleine oorbellen en ringen. Welke sieraden wil jij om? Oorbellen, een ketting, ringen of armbandjes. Mijn horloge, een functionele, maar lelijke Apple Watch ging die dag natuurlijk af. Van te voren deed ik hem ook niet om, want dan heb je een afdruk in je arm staan.

Losse kleding


Een avond eerder had ik ook al bedacht dat ik een jumpsuit aan zou doen, zonder bh en slippers, dus ook juist geen sokken. Kleding maakt afdrukken in je huid die niet heel snel wegtrekken, dus losse kleding en slippers zijn daarom wel aan te raden.

Haar


Mijn haar heb ik overigens alleen maar geföhnd, ik vond dat prima. Je kunt natuurlijk ook je haar laten doen bij de kapper. Als jij maar blij van jezelf wordt als je in de spiegel kijkt!

 

En toen….

…Was ik (eindelijk) klaar om te gaan stralen!

 

Zo benieuwd naar de foto’s!

 

 

 

spreuk herinneringen
koppelshoot

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.