Een fotoshoot om het leven te vieren...

Gepubliceerd op 9 oktober 2023 om 17:01

Betekenisweeksessie met Ovi en Jolanda

Toen ik een speciale auto aan zag komen rijden dacht ik, dat moeten ze zijn. Ik liep naar de auto en daar stapte een prachtige vrouw uit met een fantastische fleurige groene outfit, Jolanda.


We begroetten elkaar en ze maakte de achterklep open. Daar zat Ovi, in zijn elektrische rolstoel met een zelfde kleur groene trui aan. Met bewondering keek ik hoe Jolanda Ovi uit de auto haalde. Zijn kar zat met allerlei banden vast aan de auto en kon zo achteruit weer uit de auto worden gehaald. Wat ongelooflijk fijn dat er dit soort mogelijkheden zijn, zo kom je toch nog ergens.
Al grappenmakend reed Ovi naar achteren en begroette me met een brede glimlach en veroverde daarmee meteen een plekje in mijn hart!

 

Ovi kreeg afgelopen mei, na al een tijdje gedacht iets anders te hebben, de diagnose ALS. Bij ALS sterven zenuwen in het ruggenmerg en de hersenen af. Hierdoor werken spieren niet meer goed en worden ze steeds zwakker. Bewegen, eten, praten en ademhalen gaan steeds moeilijker.

 

Ovi kan naast zijn benen inmiddels ook beide armen niet meer gebruiken. Met behulp van alleen nog zijn rechterhand racete hij behendig voor ons uit en liet hij me allemaal zien wat deze rolstoel hem nog aan bewegingsvrijheid geeft.

 

Wat een liefde straalde er van deze twee mensen af. Flirtend en dollend gingen ze door de opdrachtjes heen. Niks was te gek, Jolanda klom zelfs heerlijk bij Ovi op schoot, zodat ze nog dichterbij elkaar konden zijn. Ze haalden mooie herinneringen op en spraken openlijk over alles wat ze hebben meegemaakt, maar ook over wat ze nog te wachten staat.

 

Ik werd meegenomen in hun prachtige verhaal. Ik genoot van hun dynamiek, hun vreugde en onvoorwaardelijke liefde voor elkaar. Mijn hart stroomt over van dankbaarheid, dat ik deze mensen heb mogen ontmoeten.

 

Ovi vertelde mij dat hij ondanks zijn beperkingen nog zoveel liefde heeft te geven en daardoor al verschillende keren zijn grenzen heeft verlegd. Hij leert mij dat je het leven moet vieren en je alles uit het leven moet halen wat er in zit, nu en niet later.

 

Lieve Ovi en Jolanda, ik wens jullie nog hele mooie momenten toe en heel veel sterkte op de weg die jullie nog te gaan hebben samen.
Jullie hebben voor altijd een plekje in mijn hart!

Reactie plaatsen

Reacties

Miranda
7 maanden geleden

Wat een onwijs mooie foto's, het geluk spat van jullie af....ik heb heel veel respect voor jullie 😘 veel liefde en geluk gewenst voor je komende tijd 💞

Jacqueline
7 maanden geleden

Wat een prachtige foto’s. Als ik naar jullie kijk word ik vanzelf vrolijk. Het was tijdens de fotoshoot vast gezellig, jullie hebben lol met elkaar. En ik zie veel liefde 💕 ❤️🥰🥰

Thea
7 maanden geleden

Prachtige foto's! Wat stralen jullie, hou dit gevoel vast.💓

Ira
7 maanden geleden

Prachtige foto’s prachtige mensen!!! Zoveel liefde!!! Xxx

Marijke Hager
7 maanden geleden

Met tranen in mijn ogen en brok in mijn keel heb ik dit mooie en liefdevolle verhaal gelezen. De foto’s zijn zo mooi en vol warmte voor elkaar. Ja wat een prachtig stel is dit. Zo mooi om te zien. Ik neem mijn petje af hoe zij om gaan met de vreselijke ziekte van Ovi. Ik wens ze nog een mooie en liefdevolle tijd met elkaar. Ondanks alles vieren zij het leven😘

Bregman A
7 maanden geleden

Wat een fantastiche foto,s..Zo mooi en vol liefde . Respect !

Jo Jonkers
7 maanden geleden

Wat ben ik trots op jullie !! Prachtige foto's, zo als jullie zijn!!

Henna
7 maanden geleden

Wat een mooie foto's. De liefde spat er vanaf. Ovi wat heb jij een innemende lach. Jolanda geniet er maar van

Anja
7 maanden geleden

Wat een mooie foto’s. Het houden van elkaar straalt ervan af. Zo byzonder dat jullie de kracht hebben om zo met deze nare ziekte om te gaan Mooi ook zoals er staat in het versje geniet als een kind Dat is jullie aan te zien
Heel veel sterkte nog gewenst 😘

Ellenjane
7 maanden geleden

Wat een geweldige foto's jullie stralen zoveel liefde uit samen.🥰❤️

Reinie
7 maanden geleden

Ovi en Jolanda
Wat en mooie foto's
Heel veel liefde en sterkte voor de komende tijd

Mahender Jagdew
7 maanden geleden

Hele mooie tedere foto’s 🥰

Els
7 maanden geleden

Wat geweldig heeeelerg mooi.trots 😘🙏

Niny van Beek
6 maanden geleden

OVi ik zie dit nu pas
Ik maakte jou vrij kort mee op de opleiding
Je raakt me
Ik kan nu alleen nog zeggen: sterkte met iedereen loslaten en
Goede reis
Licht en Liefde