Een fotoshoot kan in elk seizoen

Gepubliceerd op 26 februari 2024 om 13:22

Van april tot en met oktober zijn voor een fotograaf het hoogseizoen, de meeste mensen boeken dan hun fotoshoot. Maar waarom vinden we het dan tijd voor een fotoshoot en niet in de winter?

Vaak denken we dat een fotoshoot in de winter niets is vanwege het weer, de kleding of de locatie. Maar ik kan je vertellen. De winter heeft ook zo zijn voordelen.

 

Men zegt of denkt:

 

“In de winter regent het.”

In de zomer verwachten we mooi weer, in ieder geval droog. Toch kan het in de zomer ook eens voorkomen dat de shoot moet worden verplaatst vanwege de aanhoudende regen. Als we naar deze winter kijken, heeft het wel heel erg veel geregend, maar hoe vaak regent het nou eigenlijk de hele dag? Vaak regent het maar even en volstaat een paraplu om even te schuilen. Dat levert ook altijd weer leuke plaatjes op. Ook zijn er overdekte locaties te vinden of heb je weleens gedacht aan een binnenlocatie? De Sodafabriek is ook voor een koppel- of familieshoot een hele mooie plek.

 

“In de winter kan ik me niet leuk aankleden.”

In de zomer kunnen we zonder jas naar buiten, want dan is het minder koud. Dan kunnen we dus onze mooiste kleding aan. Maar zeg nou eens eerlijk… vind je de winterjassen op deze foto storend? Heb je ze überhaupt gezien? Soms staat een muts of sjaal juist ook heel leuk. Bij mij gaat het er bij een fotobeleving niet om dat je kleding zo mooi mogelijk wordt vastgelegd, maar dat jullie stralen.

 

“In de winter is het buiten grauw en kaal.”

Natuurlijk is het in de winter minder groen, omdat er geen blaadjes aan de bomen zitten. Maar bedenk eens dat daardoor het licht juist mooi door de takken kan komen. De bruine en gelige tinten in de winter kunnen juist voor een hele mooie rustige sfeer zorgen. En wow, als het heeft gesneeuwd. dan heb je helemaal een mooi decor!

 

“Ik de zomer is het niet koud.”

Eerlijk gezegd kunnen we wel wat hebben toch? Je kan je altijd kleden op de kou. Trek lekker thermo-ondergoed aan en dikke sokken. Doe een lekkere warme sjaal om. Neem handwarmers mee. Een warm drankje doet ook wonderen. Ga na de frisse neus weer lekker opwarmen met een warme choco in het restaurant in de buurt of neem na afloop thuis een warme douche en plof in je onesie op de bank.

 

“In de zomer schijnt de zon.”

Ik kan je zeggen dat voor het fotograferen van mensen, de zon het juist ingewikkeld maakt. Doordat de zon hoog staat in de zomer zorgt het voor harde en vervelende schaduwen in het gezicht. Vaak zoeken we dan toch de schaduw op of vindt de shoot pas plaats laat op de dag. In de winter kan je juist mooi gebruik maken van het licht van de zon, omdat de zon dan laag staat heb je zachter licht en kan dat zorgen voor mooie lichtranden. Maar ook heb je het qua zonneschijn niet voor het zeggen hier in Nederland.

 

Kortom, het weer kan ik niet voor je bestellen, niet in de winter, maar ook niet in de zomer. Wel kan je zeggen dat ik met elk weertype kan omgaan, ik geef je tips en we passen ons aan aan de omstandigheden die we krijgen.

 

Zou jij een fotoshoot boeken in de winter?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.