Vrouw worden en zijn

Gepubliceerd op 8 maart 2024 om 09:30

I will empower you!

 

Samen met mijn 8-jarige dochter Lieke stap ik de Hunkemöller in. Vol enthousiasme loopt Lieke door de winkel en wijst op allerlei setjes die ze mooi vindt. De verkoopster staat ons vol bewondering te bekijken.

Ik kan me voorstellen dat het best bijzonder is dat een meisje van 8 zo enthousiast door een lingeriewinkel loopt. Voor mij is dit nu heel normaal, want ze is wel wat gewend sinds haar moeder boudoirfotograaf is. Ik ben er trots op dat ik mijn dochter nu dit voorbeeld kan geven. Maar dit is niet altijd zo geweest.

 

Nog geen 2 jaar geleden bestond mijn ondergoed voornamelijk uit nette functionele lingerie. Niks sexy’s aan. Gewoon voorgevormde bh’s en naadloze brazilians, zodat het lekker zit en zo min mogelijk zichtbaar is. Ik had hetzelfde model bh in 4 verschillende kleuren. Deze bh is overigens nog steeds mijn favoriet, maar ik heb nu ook een heleboel mooie kanten sensuele setjes en body’s. Waar ik eerst het nut niet van in zag.

 

Toen ik zelf 8 jaar was had ik niet echt een vrouwelijke moeder als voorbeeld. Nou ja niet echt, echt niet. Mijn moeder droeg geen make-up en voornamelijk makkelijk zittende kleding. Op de camping droeg ze bijna elke dag een trainingspak. Weet je nog, zo’n leuke gekleurde uit die tijd. We liepen er toen gelukkig wel allemaal zo bij. Mijn moeder was erg sportief en kon hooghouden als de beste. Vroeger als kind speelde zij altijd met de jongens en ze vertelde ons ook dat ze vaak genoeg werd gezien als jongetje.

Mijn moeder droeg heel af en toe wel eens een rok, maar ik kan niet zeggen dat het haar erg mooi stond. Schoenen met hakken, daar zagen we haar al helemaal niet mee. Ik vraag me af of ze dat überhaupt weleens heeft gedragen. Lingerie, nee mijn moeder in haar ondergoed daar zal ik niet verder over uitweiden. Kan je het wel lingerie noemen? Het was meer gewoon een onderbroek en een bh.

 

Na een trainingspakken- en tuinpakkenperiode ontdekte ik rond mijn 15e samen met mijn zusje wel steeds meer mijn vrouwelijkheid. Wij kochten make-up, hakken en blote-buiken-truitjes. We droegen mega korte broekjes en rokjes waarmee ik soms niet eens durfde te bukken. En ik had zelfs push-up bh’s. Als ik er nu aan terug denk, vind ik het best gewaagd op die leeftijd.

 

Mijn moeder cijferde zich weg voor haar kinderen, daar werden wij ons steeds meer bewust van. Daarom vertelden we onze moeder dat het mooi zou zijn als ze eens haar grijze haren zou verven en dat ze nu wel eens geld aan zichzelf mocht gaan uitgeven. We zeiden haar dat het eens tijd werd om voor zichzelf mooie kleding te gaan kopen. Wij probeerden haar mee te geven dat het belangrijk is om op alle fronten ook goed voor jezelf te zorgen.

 

Rond de periode dat ik ging werken als gymleerkracht werd ik een beetje zoals mijn moeder. Ik droeg 5 dagen in de week een trainingspak. Ik droeg de kleding die ik kreeg van mijn werk, dat nou niet echt vrouwelijk was. In het weekend was ik blij dat ik wat anders aan kon, maar vaak koos ik dan toch voor iets makkelijks. Ik was immers ook ‘one of the guys’. Ik had wel hakken, maar ik vertelde mezelf dat het niets voor mij was en dat ik er toch niet op kon lopen. Heel soms waagde ik me eraan om mijn schoenen met hakken aan te doen, maar had ik na 10 minuten alweer spijt.

Ik snapte er niets van als ik vrouwen in de stad op hakken zag winkelen.

Mijn vriend gaf aan niets om lingerie te geven, dus vond ik het zonde om mijn geld daaraan uit te geven. Dus werd het wel leuke, maar vooral functionele lingerie. Niets bijzonders in ieder geval als ik het vergelijk met wat ik nu heb.

 

Toen ik zwanger was wist ik het even helemaal niet meer. Ik had opeens grote borsten en paste geen een van mijn bh’s meer. Ik wilde vrouwelijk zijn, maar geld uitgeven aan bh’s die je straks toch niet meer past, zo zonde. Maar waar vind je betaalbare zwangerschapsbh’s die ook nog mooi zijn? Ik had ook nog een uitzonderlijke maat, dus wat ellende. Ik was dol blij met de hulp van mijn moeder en kreeg van haar twee hele mooie setjes.

 

Uiteindelijk had ik twee kinderen en dan gaat daar op een of andere manier al het geld naartoe. Zij hebben nieuwe kleding nodig, dus kocht ik nieuwe kinderkleding. Voor mezelf kocht ik steeds minder en sensuele lingerie had voor mij nog steeds geen functie en al helemaal geen prioriteit. Ik zette mezelf onderaan mijn prioriteitenlijstje.

 

Maar nu is alles anders en daar ben ik zo blij om. Ik vind mezelf het waard om geld aan uit te geven. Ik verdien nieuwe, mooie kleding en lingerie. Ik ben een vrouw en ik vind het geweldig om me vrouwelijk te voelen.

 

Ik draag lingerie voor mij, omdat het me een fantastisch gevoel geeft. Ik kijk graag naar mezelf in de spiegel als ik weer iets nieuws heb gekocht. Ik voel me er vrouwelijk door. Ik voel me sexy en krachtig. En dat terwijl niemand weet wat ik draag. Ik vertel mezelf nu dat ik wel op hakken kan lopen en loop nu op zo’n andere manier door de winkel als ik boodschappen doe. Als ik buiten aan het wandelen ben doe ik soms stiekem even alsof ik een modeshow loop.

Ik koop een nieuw lingeriesetje niet omdat ik het nodig heb, maar gewoon omdat ik daar zin in heb.

 

Ik neem met plezier mijn dochter mee een lingeriezaak in. We kijken samen vol bewondering naar de Hunkemöller Fashion Show en ik laat haar met trots mijn eigen boudoirfoto’s zien.

Dit is wat ik wil meegeven aan mijn dochter. Een vrouw in lingerie is iets prachtigs. In elke vorm en elke maat, elke vrouw is het waard om zichzelf mooi te vinden. Daar is lingerie voor bedoeld, om een vrouw kracht, zelfvertrouwen en zelfliefde te geven.

 

Ik ben trots op het voorbeeld dat ik nu kan zijn voor mijn dochter. Dat ik haar kan laten zien dat ik mooie dingen voor mezelf koop en ik me mooi maak om mezelf een goed gevoel te geven.

 

Ik geniet van de momenten dat zij mijn oorbellen draagt of wanneer ik zie dat ze mijn mascara heeft gebruikt, wanneer ze een luchtje op heeft of met mijn hakken in de gang voor de spiegel staat. Ik geniet er zelfs van hoe ze nu al danst, al heeft ze nog geen idee wat ze doet.

 

Mijn dochter Lieke is nu 8 jaar en al een vrouw in wording. Wat ben ik dankbaar dat ik haar mag begeleiden en supporten in haar reis naar het vrouw zijn met alles wat daarbij komt kijken.

 

Als moeder hoop ik haar te kunnen leren zichzelf te zijn, goed voor zichzelf te zorgen en vooral om van zichzelf te houden.

 

Want wij vrouwen kunnen andere vrouwen vleugels geven.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.